وبگاه شخصی سعید هراسانی

این وبلاگ شخصی و تنها بیان کننده افکار، یادداشت ها و مقالات نویسنده می باشد

وبگاه شخصی سعید هراسانی

این وبلاگ شخصی و تنها بیان کننده افکار، یادداشت ها و مقالات نویسنده می باشد

وبگاه شخصی سعید هراسانی

سعید هراسانی
دانشجوی ارشد مطالعات توسعه دانشگاه تهران
saeid Harasani
Graduate student of Development Studies at university of Tehran
E.mail: saeid.harasani@yahoo.com
Good Luck

https://t.me/saeidharasani_ch

طبقه بندی موضوعی

چگونه می توان یک گروه یا سازمان تشکیل داد.

سعید هراسانی | شنبه, ۵ بهمن ۱۳۹۲، ۰۸:۳۹ ب.ظ

در این نوشتار سعی شده تا راهکارهایی راهبردی و عملیاتی جهت تشکیل یک گروه و یا سازمان به خوانندگان عزیز ارایه گردد.

چینش این مقاله بر اساس مباحث درسی استاد جباری شکل گرفته است، و مباحث ایشان به عنوان مبنا قرار گرفته است و از این لحاظ هیچ نوع مرجعی در این مقاله آورده نشده است.

در این مقاله ابتدا اساسی ترین اهداف تشکیل گروه را بیان داشته و سپس گروه را تعریف نموده ایم. نظریه مبادله و راهکار های تداوم یک گروه نیز بعد از آن ذکر گردیده و نهایتا نیمه دوم مقاله به چگونگی تشکیل جلسات اولیه یک گروه پرداخته است.

لازم به ذکر است در آینده نزدیک پیرو همین مقال، شکل دهی مغز جلسات و هماهنگ کردن اعضا با یکدیگر، نحوه تصمیم گیری و مقابله با بحران ها و ... آورده خواهد شد.

اصولا اولین سوالی که در تشکیل یک گروه پرسیده می شود این است که آیا کار گروهی با انسان عقلایی در تعارض نیست؟ به عبارت ساده تر آیا کار در یک تیم به منافع شخصی ما صدمه نمی زند؟ در پاسخ به این سوال ابتدا باید مفهوم اجتماع یا گروه را مشخص سازیم. از نظر تونیس اجتماع مناسباتی را نمایان می سازد که به واسطه جمعیت و دوام آنها متمایز می شود که در آن پایگاه بیشتر انتسابی است تا اکتسابی و مسلما چنین پدیده ای متفاوت از سازمان های پیچیده است، چرا که در آن روابط غیر شخصی، قراردادی و سازمان یافته تر است. گروه ها اغلب با شبکه های رسمی و غیر رسمی دیگر در ارتباط هستند، بنا براین اگر به دنبال یک تشکیلات منزوی هستید باید فکر دیگری به حال خود بکنید. نکته قابل توجه برای کسانی که خواهان تشکیل یک گروه هستند این می باشد که مفهوم اجتماع ضرورتا شامل همگنی نیست و احتمالا در تمام گروه ها، منافع رقابتی و تضادی وجود دارد. نمی توان از یک گروه، یک اجتماع همگن، یکپارچه، بدون تعارض، مملو از روابط اجتماعی عاطفی و صمیمی انتظار داشت. در یک گروه باید در عین قبول حقوق فردی به مسئولیت وتعهد

جمعی تاکید کرد. از نظرجباری برای تداوم یک گروه همواره کوشش برای بازآفرینی ارزش ها و هنجار ها و اهداف مشترکی که افراد گروه را پیوند می زند و شبکه تعاملات و روابط بین آنها را قوام می بخشد ضروری است.


برای دریافت PDF متنی اینجا کلیک کنید

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی