وبگاه شخصی سعید هراسانی

این وبلاگ شخصی و تنها بیان کننده افکار، یادداشت ها و مقالات نویسنده می باشد

وبگاه شخصی سعید هراسانی

این وبلاگ شخصی و تنها بیان کننده افکار، یادداشت ها و مقالات نویسنده می باشد

وبگاه شخصی سعید هراسانی

سعید هراسانی
دانشجوی ارشد مطالعات توسعه دانشگاه تهران
saeid Harasani
Graduate student of Development Studies at university of Tehran
E.mail: saeid.harasani@yahoo.com
Good Luck

https://t.me/saeidharasani_ch

طبقه بندی موضوعی

۲ مطلب در اسفند ۱۳۹۴ ثبت شده است

نگاهی به برنامه ششم توسعه

سعید هراسانی | سه شنبه, ۱۱ اسفند ۱۳۹۴، ۰۹:۲۳ ب.ظ

اول؛ هرنوع شرح تحلیلی از برنامه­ های توسعه ­ای نیازمند پرداختن به محتوا و بستر اجتماعی- اقتصادی منتهی به آن است. هرچند محتوای برنامه­ ها با پشتوانه نظری اجماع شده در بدنه حاکمیت نگاشته می­شود، اما نظریه در چنین اسنادی بر پایه رخداد­های خرد و کلان درون یک نظام مطرح می­شود. تحلیل محتوای هر نوع سند دولتی بدون توجه به بستری که منتهی بر نگارش آن شده تلاشی ناقص قلمداد می­شود. حال در اسناد بالادستی­ ای چون برنامه­ توسعه این قضیه جدی ­تر نیز می­شود. برنامه­ های توسعه ابتدا بر پایه ارزش­ های ایدئولوژیک و سپس در سپهر تکنوکراتیک تدوین می­گردند.

بنابراین تحلیل یک برنامه بدون توجه به شرایط حاکم بر فضای حاکمیت و نیز جامعه کاری فایده ­­مند نیست. برهمین اساس در این تحلیل اولا سابقه 70 ساله برنامه­ ریزی در کشور و سپس چشم­ انداز بیست ساله مورد توجه خواهد بود. همچنین شرایط اجتماعی و اقتصادی ایران در پیش و پس حضور دولت یازدهم و نیز اندیشه ­های نظری حاکم بر کابینه دولت به عنوان مولفه­ های کلیدی موثر بر تدوین برنامه ششم به صورت مبسوط توضیح داده خواهد شد و در تحلیل برنامه ششم از آن استفاده خواهد شد.

  • سعید هراسانی

تحلیل اقتصادی رفاهی وام بیست و پنج میلیونی خودرو

سعید هراسانی | يكشنبه, ۲ اسفند ۱۳۹۴، ۱۱:۵۶ ب.ظ


اشاره: در راستای هر تحلیلی باید به دو ساحت متفاوت از هر سیاستی توجه داشت، ابتدا هدف قصد شده از آن سیاست که در ذهن سیاست گذار است و سپس نتایج عملی آن سیاست. شناخت این دو و مقایسه آنها با یکدیگر و همچنین توجه به پیامد­های ناخواسته آن ( فارغ از هدف اصلی که در نتایج عملی حاصل شود یا خیر) ساختمان یک تحلیل از سیاست ­های اجتماعی و یا اقتصادی را می سازد.

پیامد سیاست­ های پوپولیستی دولت احمدی­نژاد رکود تورمی بوده است. آنچنان که سال ها قبل فردریش فن هایک اقتصاد دان مطرح اتریشی نیز بیان داشت خصلت دولت ­های رفاه ایجاد رکود تورمی است. این امر بسیار ساده است. بازار به صورت خودکار این چنین عمل می کند که هرگاه عرضه کم شود (رکود) قیمت بالا میرود و در نتیجه تولید برای کسب سود بیشتر رشد میکند و هرگاه تورم شکل گیرد، تقاضا کاهش یافته و بنابراین قیمت کاهش می یابد. اما دولت­ های رفاهی و به طور کلی تمام دولت ­هایی که سهم بودجه جاری و عمرانی شان بالا است بدون توجه به شریط بازار حجم نقدینگی را بالا برده و در بلند مدت رکود و تورم را همزمان با یکدیگر به جریان می اندازند که کنترل آن بسیار دشوار میشود.

  • سعید هراسانی